سفارش تبلیغ
صبا ویژن

زراعت و اصلاح نباتات


زراعت و اصلاح نباتات

الهه
دانشجوی کارشناسی ارشد رشته زراعت و اصلاح نباتات هستم امیدوارم از سایت من خوشتان بیاید هر چند شاید دارای نقص های باشد ولی با نظر دادن شما امیدوارم بتوانم این نقص را اصلاح کنم دو چیز را هرگز فراموش نکن : 1) خدا را 2) مر گ را دوچیز راهمواره فراموش کن : 1) کسی به تو بدی کرد 2) به کسی خوبی کردی
وضعیت من در یاهـو

218تعداد بازدید روزانه

اسید آبسیزیک :

حدود دهه 1960 دو ماده بنام های طور همزمان بنام های دورمین و آبسایزین از بافتهای مختلف گیاهی استخراج گشت بررسی های نشان داد که اولاً هر دو آنها در حقیقت یکی هستند که اسید آبسیزیک نامیده شد ثانیاً مهمترین قسمت بازدارنده های بتا را تشکیل می دهند.

 اسید آبسیزیک از سایر بازدارنده های طبیعی گیاهان حدود یکصد مرتبه قویتر است و فرآیند هایی مانند رکود بذرها، جوانه ها و نیز ریزش اندام ها را کنترل می کند . این اعمال مشخصاً به همراهی سایر هورمون ها انجام می پذیرد . بدین معنا که عوامل محیطی مانند کمبود مواد معدنی ، خشکی خاک ، روزهای کوتاه و سردی هوا که باعث ایجاد رکود می شوند باعث افزایش اسید آبسیزیک و کم شدن جیبرلین ها نیز می شوند و عواملی ماند روزهای بلند و سرمای زمستانه که رکود را از بین می برند عکس این عمل را انجام می دهند . (میزان اسید آبسیزیک در گیاه تحت تاثیر کمبود آب ، اکسیژن و مواد غذایی مورد نیاز گیاه می باشد.) تغییرات سریع غلظت از مشخصات خاص این بازدارنده است بدین معنی که وقتی گیاه تحت تاثیر کمبود های آب ، اکسیژن و مواد غذایی قرار بگیرد. میزان اسید آبسایزیک به سرعت بالا می رود و پس از برطرف شدن طی دو روز به حالت عادی بر می گردد. همانند اتیلن برای ساخته شدن آبسایزیک محل خاص در درون گیاه وجود ندارد و تمام اندامها می توانند برحسب نیاز به تولید این ماده بپردازند. نقل و انتقال نیز مانند جیبرلین و سایتو کنین در بافت های آوندی انجام می پذیرد . از این هورمون بنام هورمون تنش یاد شده است چرا که از آسیب خشکی جلوگیری می کند بدین صورت که باعث بسته شدن روزنه های گیاه می شود و در هنگام کم آبی مانع از دست رفتن آب گیاه می شود.

(حسین لسانی و مسعود مجتهدی 1384، حسین لسانی و مسعود مجتهدی 1386، دکتر مرتضی خوشخوی 1383)

این هورمون بطور گسترده در گیاهان وجود دارد و این بازدارنده هورمونی حدود صد مرتبه از سایر بازدارنده‌ها قویتر است. وقتی که گیاه تحت تاثیر کمبودهای نظیر آب ،اکسیژنو مواد غذایی قرار گیرد میزان این هورمون به سرعت بالا می‌رود و زمانیکه کمبود مربوطه رفع شود مقداری از آن در طول یکی دو روز به حالت عادی بر می گردد.

1- این هورمون (ABA ) در تنش های خشکی و کم آبی ( تنش های رطوبتی ) از کلروپلاست به بشره منتقل شده و در تنظیم و کنترل روزنه ها نقش ایفا می کند .

2- اسید آبسزیک باعث القای خواب و جلوگیری از جوانه زنی بذر می شود. خواب بذر به عنوان مکانیسم دفاعی می تواند در شرایط نامطلوب و تنش های محیطی بقای گیاه را حفظ کند.

3- از تاثیرات دیگر این هورمون القای پیری و شکاف برداشتن میوه ها است مثلا در پنبه

4-  ABAدر سطح سلول می تواند از خروج پروتون H+ و جذب پتاسیم جلوگیری می کند .

5-ABA با جلوگیری کردن از فعالیت آنزیم های هیدرولیز کننده نشاسته مثل الف آمیلاز از جوانه زنی بذر جلوگیری می کند .

6- ABAاز رشد و کلئوپتیل جلوگیری می کند.

7- درکنترل زمین گرایی ریشه نقش مهمی ایفا می کند .

(دکترایرج اله دادی و مهندس امید آرمنه پیشه  1386)


ارسال شده در توسط الهه
سفارش تبلیغ



">ا